OLE trouwt III - De jurk II Recensie De Sluier Curves

We zijn inmiddels ruim een jaar getrouwd! Dat betekent dat het nu toch echt tijd is voor een wrap-up. Een groot deel daarvan zijn recensies. Omdat ik graag uitgebreid schrijf heb ik besloten alles op mijn blog te doen en samenvattingen te geven op de rest van het wereldwijde web.


Foto: Tom Hens Photography


Wat een toppers zijn de dames van De Sluier Curves - Arnhem. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Op 17 maart 2021 nam ik heel voorzichtig contact op met hen via WhatsApp. Lekker afstandelijk, laagdrempelig en toch heel kort op de bal. 

Met een half uur kreeg ik antwoord op mijn vraag. Of ze toevallig ook plus size tea length jurken hadden. Ja daar hadden ze er wel een paar van. Op dat moment was ik nog volop in mijn oriëntatie. Ik had type jurken gevonden die ik wilde passen.


En nu was ik op zoek naar de juiste winkel. Mijn eisen waren duidelijk, en niet absurd:

  • een winkel met een goede hoeveelheid plus size, zodat ik jurken aan kon doen die écht dicht konden. Ik wilde namelijk absoluut geen horrorervaring.

  • een winkel waar ik een bruid zou zijn en geen bruidje. Ik kreeg tijdens de voorbereiding van onze bruiloft zo vaak onaangenaam kippenvel van de verkleinwoorden die werden gebruikt. Ik was een bruidje en we waren een koppeltje. Olivier was wel gewoon een bruidegom trouwens. Snappen wie het snappen kan.

  • een winkel waar tijdens het passen alleen ik centraal zou staan. Het moest mijn moment zijn en ik had geen zin in gevoelens en stijlen van andere brides to be. 


Ik heb altijd gezegd dat ik niet speciaal zou gaan afvallen voor mijn bruiloft. Ik ben wie ik ben, Olivier houdt van mij zoals ik ben, en ik heb uiteraard mijn onzekerheden maar ik weet inmiddels dat iedereen die heeft. Ik was ervan overtuigd dat de juiste jurk mij zou laten stralen. 


Een paar dagen later had ik meerdere winkels gecontacteerd en waren er al veel afgevallen. Om diverse redenen. Ik pluisde de website van De Sluier helemaal uit. Tot veel kleine letters toe, waardoor ik een fout in de prijs ontdekte. 😂 Met mijn grote mond communiceerde ik die en ik voelde gelijk dankbaarheid. De communicatie liep gelijk al heel vlot. Ik heb al heel snel mijn twijfels op tafel gelegd. Niet zozeer over mezelf maar over het feit dat ik overal over twijfel. 😅 En dat ik daarom dus eerst mijn research deed. Geen enkel probleem. Om mij te overtuigen kreeg ik te horen dat er echt een grote afdeling plus size jurken zou zijn. Bovendien heb ik zelfs een filmpje gekregen. 


"Je zal zien hoe mooi je bent in de juiste jurk. Ik beloof je echt dat het de moeite waard is naar Arnhem te komen."


Maart 2021 was nog volop lockdown. Dus naar Arnhem rijden voor een jurk was helaas geen optie. Een afspraak werd uiteindelijk vastgelegd op 2/10/2021. 1,5 jaar voor de bruiloft. In mijn hoofd was dat perfect. Als ik het niet vond, kon ik nog ergens anders gaan kijken, als hij besteld moest worden was daar tijd voor, als hij versteld moest worden ook.


Zo georganiseerd als ik ben had ik van tevoren al allerlei plaatjes gemaakt van jurken die ik wel wilde passen. Diverse stijlen zeg maar. Ook had ik mensen om mij heen joker-jurken laten kiezen. Een jurk waarvan zij wilden dat ik die ging passen. Of waarvan ze zelf dachten dat ik die zou kiezen. Kortom ik had een heel jurkenpallet om uit te (laten) kiezen.



Ik stond écht open voor andere jurken omdat ik wist dat ik met iets totaal anders naar huis zou kunnen gaan als ik had verwacht van tevoren. 


Met de eerste verkoopster had ik niet direct een klik. Ze kwam in eerste instantie met wat klassieke jurken. Wit en wit met wit ertussen. Op mijn gezicht zie je dat ik niet gelukkig ben, en aan mijn gezicht zie je dat dat echt mijn kleur niet is. Naarmate er meer kleur bijkomt, wordt het beter en beter. Totdat ik op een gegeven moment een mental break-down kreeg. Een gedetailleerd verslag van het vinden van mijn jurk kun je trouwens hier vinden. En plots was hij daar. Dé jurk. Mijn jurk. En hoewel hij niet af was, én niet dicht kon, toch wist ik ineens wat er nog moest gebeuren. Ineens kon ik wel zien wat er nog moest veranderen. Ineens klopt het plaatje volledig. Maar hij was dus een maatje te klein. Vooral voor mijn boobies. Dus moest hij besteld worden en werd het wachten. 


In januari kreeg ik het verlossende bericht dat hij binnen was. Met extra stof en kant voor aanpassingen. Om hem af te maken maakte ik een 1-day afspraak in november 2021. ‘s morgens vroeg in Arnhem bij de winkel, ‘s middags de jurk ophalen. Dat was het plan. Helaas bleken mijn lichaamsverhoudingen zo uit evenwicht dat aan het einde van de dag de jurk nog niet klaar was. We waren dus inmiddels een jaar verder en nog maar een half jaar verwijderd van de bruiloft. Die ‘je gaat wel erg vroeg kijken voor een jurk’ die ik langs verschillende kanten te horen had gekregen bleek onterecht en ik was blij dat ik mijn eigen gevoel had gevolgd. In januari 2023 ging ik opnieuw voor een dagafspraak. En toen lukte het wel. Aan het einde van de dag kreeg ik hem eindelijk mee naar huis. 


Op de website van de Sluier Curves staat dat hun prijzen inclusief vermaakkosten zijn. En daar was ik sowieso al blij mee. Maar 2 volle dagen coupeusewerk hadden ze waarschijnlijk niet verwacht. Toch is er niets veranderd aan de prijs. Bij de aanschaf van mijn bh bleek dat ze 2 bh-haakjes vergeten waren in mijn nek. Snel even geappt. Ik kon nog eens terugkomen om ze er door hun aan te laten zetten of ze wilden het opsturen. Ik koos dat laatste. 2 haakjes erop zetten zou me wel lukken. Ik kreeg foto’s waar ik het precies moest doen en in de envelop die aankwam zaten 2 haakjes, een naald met draad er al doorheen en een extra stuk ijzersterk garen. Maar echt ijzersterk.


Bij de Sluier Curves in Arnhem kocht ik het duurste kledingstuk van mijn leven. En nog geen seconde heb ik er spijt van gehad. In de jurk heb ik gestraald, het contact in de 2 jaar was altijd vlot en aangenaam en de klantenservice is fantastisch. Toen ik om 3 uur ‘s nachts na 15 uur mijn jurk uitdeed, had ik daar eigenlijk nog geen nood aan. Maar mijn voeten waren moe en het feest was voorbij. Oh en die belofte die mij werd gedaan? Die hebben ze volledig waargemaakt. 


Met de leveranciers voor je bruiloft werk je heel nauw samen en hoewel het een zakelijk contract blijft is het heel belangrijk hier een heel goed gevoel bij te hebben. Dit is en blijft een recensie en dus een persoonlijk en subjectief oordeel.


Reacties

Populaire posts